CaixaForum a València

L’ interior de l’Àgora: un gran lobby per el CaixaForum

El nou CaixaForum de València s’instal·larà a l’edifici Àgora de la Ciutat de les Ciències. L’espai interior d’aquest singular edifici és un entorn excepcional per acollir les activitats d’un CaixaForum.

Proposem utilitzar tot l’interior de l’Àgora com el gran lobby del CaixaForum, l’espai de trobada de tots els seus àmbits, l’espai d’accés a les seves sales, el lloc de referència de les seves activitats.

Per a això hem disposat un joc de volums amb diferents altures i posicions que es van entrellaçant amb rampes, passejos i terrasses, creant relacions amb l’edifici original sense modificar-lo. Des de cada rampa, passeig i terrassa s’ofereix una vista nova sobre l’edifici que ens acull i també una vista diferent sobre els altres espais del Caixaforum. Aquest joc de relació visual enriqueix i amenitza la visita, aportant sinergies entre les diferents ofertes i activitats culturals del Caixaforum i enfortint la capacitat divulgativa i comunicativa d’aquest centre.

 

Embolicant els àmbits del Caixaforum: un diàleg amable amb l’Àgora, múltiples superfícies de comunicació

Els volums que s’enllacen a l’interior d’aquest gran lobby s’agrupen en dos grans conjunts que giren en altura, per a adaptar-se a la canviant estructura de l’Àgora. Obren certes vistes, abrigallen espais, ofereixen superfícies expositives, … I, sobretot, alliberen la planta baixa per a fer possible la visualització de tots els espais del Caixaforum així com de l’interior de l’edifici Àgora.
La passarel·la-passeig enllaça tots els volums creant un recorregut d’accés elevat des del qual observar les activitats d’aquest gran lobby.
Els volums s’emboliquen amb formes suaus que dialoguen amablement amb l’interior còncau de l’edifici Àgora. Es desenvolupen formant una superfície contínua des del nivell 3 fins a la terrassa mirador i la rampa que circumda l’auditori de planta baixa.
Les superfícies que emboliquen aquest Caixaforum seran lloc de comunicació i aportaran dinamisme a l’oferta cultural del centre. Totes, ja siguin parets o sostres, suportaran propostes expositives i d’activitat: sostres reflectors, teles retroiluminables, projectables, …seran espais on desenvolupar les activitats culturals pròpies del nostre temps, convertint aquest Caixaforum en un espai molt especial per a celebrar la cultura amb la societat.