Incasol Offices

The proposed site for the new Incasol headquarters is in a part of the city where the urban fabric is poorly consolidated. The proposed building aims to unify the urban criteria of the area following the guidelines of the urban fabric. That is why the proposal consists of a building fragmented into three volumes that are adapted to the site, placed parallel to the main road and turning slightly to adapt to the environment. The volumes create different heights that play with the surrounding buildings and that make the transition between the lower and higher buildings that surround it.

The solar orientation plays a very important role in the generation of the proposal since the skin of the building is treated in a specific way in each case to take advantage of the benefits of it without affecting the overall image of the building, which adopts different construction solutions but aesthetically very similar. In short, it is intended to create a building that is singular enough in itself, by its form, image and functionality, responding to the existing conditions of the place where it is located.

The building is structured in three regulated volumes, both in plan and facade, through a module that will organize the different spaces. In the central body are concentrated the vertical communication nuclei and those service spaces common to the office spaces, thus guaranteeing the versatility of the rest of the spaces of the volumes. The stairs are placed against the side façades and the elevators in the center, formalizing a volume that articulates the work areas. The private offices are concentrated in the corners of these bodies, leaving the open work area in the central part.

The access to the building is produced through the central body and through a double space large hall that visually connects the ground floor with the first floor which holds most of the public uses of the building. The entrance space contains the space for exhibitions, the waiting area and cafeteria. Subsequently two circulations routes are organized, one restricted for workers and private visits, and another that gives access to the public meeting rooms and the assembly hall. Vehicular access occurs at the back of the building. In the first basement we find the shared services: archive, storage and computer services and the parking of corporate cars and bicycle. The second basement is strictly for parking.