Conjunt de Habitatges, Can Mates, Sant Cugat

Premi Associació de propietaris de Sant Cugat 2009 · Menció Honorífica al conjunt Illa A3 Can Mates i R2 La Guinardera

Es tracta d’una illa d’habitatges de forma rectangular amb una posició envejable, amb una de les cares orientada al bon assolellament i a un gran parc i amb l’altra de les cares amb vistes excel·lents al Vallès i a Montserrat.

L’illa pren forma amb sis edificis d’habitatges disposats de la manera més harmònica possible amb la topografia, l’orientació i les vistes. A les cares nord i oest del solar se situen quatre blocs lineals i a la cara sud se situen dos blocs de dimensions més reduïdes, buscant la identitat de la vila urbana, que permeten obrir al màxim les vistes cap al parc de tot el conjunt. A l’illa hi ha amplis espais sense edificar que permeten la permeabilitat visual entre els blocs i des del carrer cap als jardins de l’espai interior de l’illa.

L’espai lliure d’edificació en planta baixa es projecta com a jardins particulars al voltant dels habitatges de planta baixa (assegurant-ne la intimitat des del carrer i els accessos) i jardí comunitari a l’interior de l’illa. Es disposa una piscina comunitària a l’espai de jardí amb més amplada de parcel·la i assolellament sense obstruccions a sud.