Warning: Undefined variable $parent_style in /usr/home/rodonarquitectes.com/web/wp-content/themes/arquitectura/functions.php on line 13

Institut d’Ensenyament Secundari a Terrassa

L’edifici està situat al polígon residencial de Can Parellada de Terrassa, i ocupa un solar enfront del Parc de la Serra de Galliners.

Vam adoptar una tipologia de pinta amb un nucli central de quatre plantes d’alçada. Del centre surten tres ales, cadascuna a diferent nivell, que s’adapten a les variacions de nivell del solar.

El nucli central conté els equipaments comuns de l’escola: vestíbul, administració, biblioteca i bar. Les ales estan formades per les aules al nivell superior, i pels tallers i laboratoris al nivell inferior. Els diferents cossos d’edificació defineixen al seu entorn una sèrie de patis ajardinats que completen el conjunt d’espais d’ensenyament. L’àrea esportiva consta d’un gimnàs i un camp d’esports i té un funcionament independent per poder donar servei al barri fora de l’horari escolar.

En aquest cas nosaltres vam fabricar el mòdul. L’industrial era un taller que treballava molt bé la xapa cortén i nosaltres teníem una estructura de formigó vist. Vam treballar aquests dos materials. El formigó vist donava el ritme per a la repetició i els marcs de cortén s’hi adaptaven.

La tanca la vam fer amb l’escultor Ernest Altés. La intervenció va ser mínima, es tractava d’aconseguir un ritme que fes de contrapunt de les lames de cortén. Volíem trobar un contrapunt a la component horitzontal. És un procediment pensat per donar un moviment a la façana a través de la repetició. Penso que quan arribes a l’edifici ho agraeixes.