Palau de la Generalitat

El Palau de la Generalitat se situa al centre de la Barcelona antiga. S’ha conformat en el transcurs de cinc-cents anys, que hi han deixat el sediment d’arquitectes de diverses èpoques.

A l’interior del Palau de la Generalitat, seu del Govern de Catalunya, coexisteixen activitats polítiques, administratives i de caràcter simbòlic.

La restauració es realitza per obtenir la recuperació patrimonial del Palau, amenaçat pel pas del temps i les actuacions fragmentàries i degradants, i per possibilitar la utilització racional de l’edifici, fent coexistir el marc polític, el marc administratiu i el marc simbòlic.

S’ha restaurat el Pati dels Tarongers, el Pati Gòtic i les façanes exteriors. S’han recuperat espais desapareguts com una de les llotges renaixentistes del Pati dels Tarongers. Als frontispicis exteriors hi ha hagut una redefinició de buits i plens i s’ha dut a terme la neteja i el tractament de la pedra per part d’experts del MNAC. S’han solucionat les patologies estructurals i constructives. S’han dissenyat les portes exteriors així com l’enllumenat monumental dels patis.